Stor gave

Hvornår er det passende at give en stor og dyr gave?

Gaver er en vigtig del af det sociale samvær og folk giver gaver til alle mulige lejligheder, men størrelsen og prisen på gaven bør variere alt efter lejligheden. F.eks. bør en fødselsdagsgave være anderledes end en jubilæumsgave. En fødselsdagsgave gives for at fejre endnu et år i livet, så det bør være noget personligt og noget som der er tænkt over. En bryllupsdagsgave gives derimod for at mindes en vigtig milepæl i et pars liv. Derfor skal det være noget særligt, som man vil værdsætte i mange år fremover. At give en tilfældig eller billig gave kan sende det forkerte budskab og skade forholdet, mens en overdrevet og dyr gave også kan virker forkert og skabe en akavet følelse i ens forhold til modtageren. Derfor man altid vælge en passende gave til lejligheden. Når det kommer til dyre gaver, så kan du løse mere om hvilke lejligheder der er passende i dette indlæg, sådan så du ikke kommer til at give en gave, som vil gøre tingene akavede.

Dyre gaver til familien

Når det kommer til at give en dyr gave, så er det lettere at slippe afsted med, når gaven er til et familiemedlem. Der er dog stadig en tid og et sted, hvor en sådan gave er mere passende end andre. Barnedåb og konfirmationer, samt bryllupper er ofte en acceptabel lejlighed, til at give en dyrere gave end normalt. Det skal dog stadig være indenfor rimelighedens grænser, selvom gaven er til ens barn eller til ens forældre, men som tommelfingerregel, er det mere acceptabelt at give en dyr gave til personer i familien, så længer man holder det til de specielle dage, som dem vi har nævnt ovenfor.

Dyre gaver til vennerne

Når det kommer til ens venner, så bør man undlade at give dyre gaver ud af det blå, da nogle vil opfatte det som om at man prøver at købe venskabet. Der er dog nogle lejligheder hvor det er passende, som for eksempel en rund fødselsdag eller hvis ens ven eller veninde skal giftes. Så længe du tænker over hvad du giver og om det er passende til lejligheden, så skal det nok gå. Mangler du inspiration til en gave til venner og veninder? Her finder du de bedste gaver, som både er passende i pris og til lejligheden. Det vil være det bedst for alle og ikke skabe en underlig eller akavet stemning imellem jer.