Pige med nissehue og julegave

Derfor elsker børn julekalendere

Julen er den mest elskede højtid i Danmark af en række årsager. For det første er julen en tid, hvor familie og venner samles for at nyde lækker mad og udveksle gaver. Hvad er der ikke at elske ved det? Derudover elsker danskerne den lange tradition vi har, for at pynte vores hjem med smukke dekorationer og julelys. Dette skaber en festlig atmosfære, som er perfekt til at fejre julen. Man siger at julen er hjerternes fest, men det er i sandhed også børnenes fest. Hvis der er nogen der elsker julen mere end andre, så er det i den grad børnene. Grundene til dette er mange. Den helt særlige stemning man møder overalt i juledagene, det at der er mere hygge i skolen og alt ikke er lige så seriøst som det plejer og ikke mindst, traditionen med en julekalender. Umiddelbart, når man siger julekalender, tænker mange på de serier på 24 afsnit, som kører på tv, men når vi siger julekalender, så tænker vi selvfølgelig på den kalender, som børnene får lov til at åbne en låge i hver dag, julen igennem. Der findes flere forskellige typer af julekalendere, nogle mere populære end andre. Hvis du står og skal finde en julekalender til dine børn, så gør dig selv den tjeneste at læse med i denne artikel, hvor du kan finde inspiration til at finde den helt rigtige kalender til dit barn.

Julekalender – Støt et godt formål

En af de mest traditionelle julekalendere vi har i Danmark, er de gode gammeldags julekalendere, hvor man åbner en låge og finder en tegning af en lille nisse, en engel eller et juletræ, bag ved. Lige siden dengang denne form for kalender blev introduceret, har salget af den være med til at støtte et godt formål. Så hvis du gerne vil lære dine børn noget om at være noget for andre, hvis man selv har det man skal bruge, så er den god mulighed for at introducere dem til velgørende på. Det er en værdi som de kan tage sig med videre i deres liv og forhåbentlig give videre til deres egne børn, når de engang får dem.

Julekalender – Temaer

En anden populær type julekalender, er julekalendere med et bestemt tema. Julekalendere med særlige temaer bliver stadig mere populære. Disse kalendere har ofte figurer fra populære tegnefilm, film eller tv-serier. Barbie-kalendere er f.eks. et populært valg for unge piger. Mange af disse kalendere kommer også med særlige overraskelser, f.eks. legetøjsfigurer eller klistermærker. Nogle kalenderfirmaer har endda indgået samarbejde med store mærker for at skabe mærkevarekalendere med licenserede figurer. Disney har f.eks. udgivet flere kalendere med figurer fra deres film og tv-serier. Denne form for julekalendere er et sikkert hit hos de fleste børn, både på grund af karaktererne, men også på grund af de små gaver.

Julekalender – Chokolade

Den nok mest populære form for julekalender, er chokoladejulekalenderen. Denne form for julekalender har været på markedet i mange år og er uden tvivl den største favorit blandt børnene. Mange af os husker dem også fra vores egen barndom, og husker også hvor svært det kunne være, ikke at åbne alle lågerne på én gang og spise al chokoladen. De fleste af os har nok gjort det en enkelt gang eller to. Hvis du vælger sådan en julekalender til dine børn, kan du være sikker på at de bliver glade og at du bliver populær.

Julekalender – Sokken og nissehuen

Den sidste kalender vi vil nævne i denne artikel, er den type kalender der startede med at være en adventskalender, men har udviklet sig til at blive en julekalender på lige fod med de andre typer. Den adskiller sig dog ved, at man ikke åbner nogle låger, men derimod får en lille gave i en sok eller i en nissehue, hver dag i julemåneden. Det er med til at bygge stemningen op hos børnene, som så kulminerer den 24. hvor man holder juleaften og får de store gaver. Denne form for kalender skaber ikke blot spænding hos børnene, men kan også være en måde hvorpå, du kan kontrollere hvilken type gave de får i deres kalender, hvilket kan være en fordel, hvis man gerne ser at de får noget sundere, end i en chokoladejulekalender. Hvis du gerne vil læse mere om julekalendere, så klik her: https://julekalendertilboern.dk/